Jak se dělá Živý region: Zpráva o našich zkušenostech posbíraných na cestě k němu
V západní Evropě je koncept BIO regionů zavedený a funguje, v Česku se ale oblasti založené na spolupráci místních lidí, veřejné a soukromé sféry, na krátkých dodavatelských řetězcích a ekologickém zemědělství zatím reálně nedostaly. V této publikaci se dočtete o první vlaštovce – projektu Živého regionu Tišnovsko. Jak vznikal? Jak se nám to společně povedlo? A jaká úskalí na nás číhala? Neváhejte se začíst!
Živý region směřuje k vytváření BIO regionů, ve kterých významná část lokálních hráčů spolupracuje na udržitelném hospodaření s místními zdroji. Tímto posílí a rozvine kvalitu i rozsah místní produkce i spotřeby ekologických potravin, a inspiruje tak další oblasti v České republice.
- Pro psaní komentářů se přihlaste.